Het 1e lustrum van Alfenaar Business Support!

Alfenaar Business Support_blog jubileum

15 maart 2015 heb ik mijn bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na het maken van een afspraak een tamelijk simpele procedure. De medewerker keek nog even of er nog meer bedrijven waren met de naam Alfenaar. Inderdaad was er eentje, maar deze is van mijn zus. Zij heeft een accountancykantoor dus op een ander vakgebied, dus geen probleem. Vervolgens kreeg ik regelmatig post van de belastingdienst. Gelukkig had ik mijzelf goed voorbereid, door een workshop van de Kamer van Koophandel te bezoeken en een workshop van de belastingdienst. Inderdaad, dé belastingdienst. Een aanrader want ik kreeg goede tips en vooral de aanwijziging om op tijd te betalen en te plannen. Het is wennen in het begin, want wat je doet is je eigen verantwoordelijkheid. Maar ook je eigen keuzes.

De afgelopen 5 jaren heb ik veel nieuwe dingen geleerd en kunnen doen. De spreuk van Pippi Langkous “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” heb ik altijd onthouden. Het is zeker spannend, maar als het lukt geeft het veel voldoening.

Ik had geluk en ik had al een opdrachtgever, via via kwamen er nog een aantal bij. Ik kwam terecht in het vakgebied Energy trading, volledig onbekend voor mij, maar zeker interessant. De afgelopen jaren heb ik mij beziggehouden met het opzetten van administraties, btw, beurzen in Europa, vergaderingen organiseren, reorganiseren en het coördineren van het aanpassen van een website. Vele landen bezocht en samengewerkt met ongeveer 16 verschillende nationaliteiten. Door al die ervaringen werd mijn aanpassingsvermogen versterkt.

2020, wordt een interessant jaar, met zeker ook nu weer veranderingen. Nieuwe opdrachten en een studie (project management).

Ik ga voor de uitdagingen, ik ga voor 2020 en ik ga op naar mijn tweede lustrum!

Marianne Alfenaar

Laat een reactie achter